Veganské dipy nejen ke grilování

příprava veganských dipů

Že grilované dobroty (veganský burger) mohou být i čistě rostlinného původu, to je jasná věc. Tentokrát jsem – až na tofu naložené v bylinkách, olivovém oleji a sojové omáčce a na úžasné žampiony – použila spíše polotovary. Ale zaimprovizovala jsem při tvorbě dipů a ty se mi tak povedly, že je musím zapsat. Alespoň přibližně :-)…

Bazalkový dip

  • 2 hrsti čerstvé bazalky
  • uzené tofu
  • mandlová (či jiná rostlinná) smetana
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Vše rozmixovat.

Dip z pečené cukety

  • cuketa upečená s cibulí na oleji, sůl
  • hrst kešu ořechů (předem namočených, nebo alespoň pořádně propraných)
  • lžička misa
  • uzená paprika (koření)

Vše rozmixovat.

Guacamole 

  • zralé avokádo
  • šťáva z limetky
  • olivový olej
  • sůl, pepř, chilli

Vše rozmixovat.

Podobné příspěvky