Veganské dipy nejen ke grilování
Že grilované dobroty (veganský burger) mohou být i čistě rostlinného původu, to je jasná věc. Tentokrát jsem – až na tofu naložené v bylinkách, olivovém oleji a sojové omáčce a na úžasné žampiony – použila spíše polotovary. Ale zaimprovizovala jsem při tvorbě dipů a ty se mi tak povedly, že je musím zapsat. Alespoň přibližně :-)…
Bazalkový dip
- 2 hrsti čerstvé bazalky
- uzené tofu
- mandlová (či jiná rostlinná) smetana
- olivový olej
- sůl, pepř
Vše rozmixovat.
Dip z pečené cukety
- cuketa upečená s cibulí na oleji, sůl
- hrst kešu ořechů (předem namočených, nebo alespoň pořádně propraných)
- lžička misa
- uzená paprika (koření)
Vše rozmixovat.
Guacamole
- zralé avokádo
- šťáva z limetky
- olivový olej
- sůl, pepř, chilli
Vše rozmixovat.