Veganský fazolový guláš

veganský guláš

Dnes mi moc nefungovala má kuchařská fantazie, tak jsem se inspirovala na webu… A zaujal mě krásný recept úžasné Kuchařky ze Svatojánu paní Evy Francové na Portugalské brambory. Trochu jsem to upravila a vznikl z toho…no guláš! Chutnal doma všem, manželovi – milovníkovi masa i návštěvě včetně sedmileté neteře.

Suroviny:

  • balení máslových fazolí
  • 4 vegan párky
  • brambory cca 3/4 kg
  • cibule, olej
  • loupaná rajčata steril. nebo čerstvá
  • zeleninový vývar
  • sůl, kurkuma, sladká paprika

Postup přípravy guláše

Máslové fazole (jsou velké a velice chutné!) namočíme přes noc do vody a pak uvaříme do měkka. Trvá to min. 2 hodiny, ale stojí to za to :-)!!

Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme kolečka párků a orestujeme. Osolíme, zaprášíme kurkumou a červenou paprikou, přidáme pokrájené oloupané brambory a uvařené fazole. Zalijeme zeleninovým vývarem a propasírovanými rajčaty a vaříme cca 30 minut.

Podobné příspěvky