Veganský fazolový guláš

Dnes mi moc nefungovala má kuchařská fantazie, tak jsem se inspirovala na webu… A zaujal mě krásný recept úžasné Kuchařky ze Svatojánu paní Evy Francové na Portugalské brambory. Trochu jsem to upravila a vznikl z toho…no guláš! Chutnal doma všem, manželovi – milovníkovi masa i návštěvě včetně sedmileté neteře.
Suroviny:
- balení máslových fazolí
- 4 vegan párky
- brambory cca 3/4 kg
- cibule, olej
- loupaná rajčata steril. nebo čerstvá
- zeleninový vývar
- sůl, kurkuma, sladká paprika
Postup přípravy guláše
Máslové fazole (jsou velké a velice chutné!) namočíme přes noc do vody a pak uvaříme do měkka. Trvá to min. 2 hodiny, ale stojí to za to :-)!!
Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku, přidáme kolečka párků a orestujeme. Osolíme, zaprášíme kurkumou a červenou paprikou, přidáme pokrájené oloupané brambory a uvařené fazole. Zalijeme zeleninovým vývarem a propasírovanými rajčaty a vaříme cca 30 minut.