Bramborové veganské placičky

bramborové placičky pro vegany

Bramborovou kaši já dělám výbornou, teď z domácích brambor a z mandlové smetany… Takže když jí udělám víc, než rodina zvládne sníst, přetvořím ji v něco dalšího dobrého. Nejčastěji v placičky, smažené či pečené, s všelijakými přidanými ingrediencemi. Tentokrát to byl uzený tempeh a vzhledem k většímu množství majoránky a česneku mají tyto pečené placičky chutí nejblíže smaženým bramborákům.

Suroviny:

  • bramborová kaše – cca 2 hrnky
  • půlka uzeného tempehu najemno nastrouhaného
  • na pohled stejné množství polohrubé mouky
  • 3 stroužky česneku
  • majoránka, sladká paprika, kurkuma, sůl
  • olej

Ze všech surovin kromě oleje umícháme těsto, z nějž tvoříme na plech placičky. Pokapeme rostlinným olejem a z obou stran pečeme v dobře rozpálené troubě (200 stupňů).

Podobné příspěvky