Bramborové veganské placičky
Bramborovou kaši já dělám výbornou, teď z domácích brambor a z mandlové smetany… Takže když jí udělám víc, než rodina zvládne sníst, přetvořím ji v něco dalšího dobrého. Nejčastěji v placičky, smažené či pečené, s všelijakými přidanými ingrediencemi. Tentokrát to byl uzený tempeh a vzhledem k většímu množství majoránky a česneku mají tyto pečené placičky chutí nejblíže smaženým bramborákům.
Suroviny:
- bramborová kaše – cca 2 hrnky
- půlka uzeného tempehu najemno nastrouhaného
- na pohled stejné množství polohrubé mouky
- 3 stroužky česneku
- majoránka, sladká paprika, kurkuma, sůl
- olej
Ze všech surovin kromě oleje umícháme těsto, z nějž tvoříme na plech placičky. Pokapeme rostlinným olejem a z obou stran pečeme v dobře rozpálené troubě (200 stupňů).