Veganská maková bábovka
V poslední době mívám spoustu máku zbylého z výroby makového mléka, a tak tvořím makové dobroty. Zaimprovizovala jsem na téma „bábovka“ a výsledek je – milujete-li mák – delikatesní!
Suroviny:
- 2 hrnky máku zbylého z přípravy makového mléka (příp. 2 hrnky mletého máku)
- 1 hrnek celozrnné pšeničné mouky
- 1 hrnek polohrubé pšeničné mouky
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 balíček prášku na vanilkový pudink
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku oleje
- cca 1 a 1/2 hrnku rostlinného mléka
Všechny suroviny promícháme v hustší lité těsto (mléka dle potřeby), které nalijeme do tukem vymazané a např. strouhaným kokosem vysypané formy a pečeme cca 40 minut na 180 stupňů.