Veganský semínkový chléb
Tento chléb mě naprosto nadchl a doporučuji vyzkoušet! Postup je úplně jiný, než jak jsme u „pečení chleba“ zvyklí – dobrá zpráva je, že mnohem jednodušší. Výsledek?
Suroviny:
- 170 g slunečnicových semínek
- 100 g lněných semínek
- 100 g mletých mandlí (v původním receptu je 60 g dýňových semínek, ty jsem ale zrovna neměla po ruce)
- 30 g chia semínek
- 150 g ovesných vloček
- 30 g psylia
- 1 a 1/2 lžičky soli
- lžíce rýžového či jiného sirupu nebo sladěnky (sirupem jsem nahradila med)
- 30 g slunečnicového oleje
- 4 dl vlažné vody
Vše promícháme, vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a necháme v chladu min. 6 hodin (nebo přes noc). Poté pečeme na 180 stupňů, a to 30 minut ve formě a 30 minut bez.