Veganský semínkový chléb

veganský semínkový chléb

Tento chléb mě naprosto nadchl a doporučuji vyzkoušet! Postup je úplně jiný, než jak jsme u „pečení chleba“ zvyklí – dobrá zpráva je, že mnohem jednodušší. Výsledek?

Suroviny:

  • 170 g slunečnicových semínek
  • 100 g lněných semínek
  • 100 g mletých mandlí (v původním receptu je 60 g dýňových semínek, ty jsem ale zrovna neměla po ruce)
  • 30 g chia semínek
  • 150 g ovesných vloček
  • 30 g psylia
  • 1 a 1/2 lžičky soli
  • lžíce rýžového či jiného sirupu nebo sladěnky (sirupem jsem nahradila med)
  • 30 g slunečnicového oleje
  • 4 dl vlažné vody

Vše promícháme, vlijeme do vymazané formy na biskupský chlebíček a necháme v chladu min. 6 hodin (nebo přes noc). Poté pečeme na 180 stupňů, a to 30 minut ve formě a 30 minut bez.

Podobné příspěvky