Chia pudink s jahodovo-goji „džemem“
V uplynulých dnech byl mým ranním hitem! Ideální na sváteční cestování (a že ho nebylo málo :-)), příp. i na všednodenní cesty do práce. Lahoda!!!
Suroviny:
- oříškové nebo jiné rostlinné mléko (já jsem používala kešu mléko) oslazené datlovým sirupem a ochucené vanilkovým práškem
- chia semínka (na jednu skleničku 2 lžíce)
- hrst sušených goji plodů předem namočených aspoň na hodinku ve vodě
- hrst datlí – jsou-li sušené, tak předem namočit do vody
- dvě hrsti mražených jahod (v sezoně čerstvých)
Základ je klasika: do rostlinného mléka (něco přes půlku skleničky) vmícháme chia semínka a necháme min. 2 hodiny bobtnat.
Na ovocný „džem“ rozmixujeme sušené ovoce s jahodami. Pokud použijete mražené, výsledkem mixování je úžasná jahodovo-goji zmrzlina. Takže množství surovin doporučuji výrazně nadhodnotit :-). Tuto lahodu navršíme na chia pudink a takto můžeme v ledničce klidně 2 dny skladovat.